Početna stranica » Događanja » Svjetlo i zvuk Adventa – Winterlights Opatija 2011

Najbliži grad:

Mjesto:

Ključne riječi:

Svjetlo i zvuk Adventa – Winterlights Opatija 2011

Manifestacija Winter Lights Opatija predstavit će 17. i 24. 12 u Opatiji niz zanimljivih događanja i mladih autora iz Hrvatske i Europe koji se bave novim umjetnostima u kojima je svjetlo glavni medij, naravno praćeno ili kao pratnja glazbi. Cilj nam je ponuditi novi oblik zabave u zimske dane u Opatiji, boreći se protiv dugih i hladnih noći – svjetlom i zvukom, kao prvi festival VJ-inga i mappinga na ovom području.
Tijekom dvije adventske subote – 17. i 24. prosinca – svi ljubitelji glazbe, zabave, umjetnosti i novih doživljaja moći će uživati u šarolikoj ponudi suvremenih audio i vizualnih umjetnosti, počevši od zabave uz VJ-e pa sve do najnovijih dostignuća u području mappinga i multimedijalnih instalacija.
tako će Opatija 24.12. biti domaćin prvog multimappinga na zgradama u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe – vizualnom animacijom “oživjet” će se nekoliko hotela u središtiu Opatije (Slatina) što će uz dodatne zvučne efekte pružiti dva sata vrhunskog doživljaja svima koji se u to vrijeme nađu na prostoru Kupališta “Slatina”
Što je VJ-ing
VJ-ing je umjetnost stvaranja video sadržaja koji prate muzičku osnovu. Isprva se ova nova i još uvijek ekperimentalna umjetnost pojavila kao puka pratnja dominantnom glazbenom sadržaju, međutim, vrlo brzo VJ-i su stvorili kompleksne vizualne sadržaje snažnog umjetničkog naboja pa se slobodno danas može govoriti o jedinstvenim multimedijalnim DJ/VJ projektima.
Što je Mapping
Mapping je umjetnost vizualizacije i animacije projicirane na različite objekte. Mapping je sve rašireniji oblik vizualnih performansa – bilo da stoji sam za sebe – mappiranje zgrada, objekata u okolišu ili pak kao dio scenskog spektakla kada se mappingom oživljuje pozornica i stvaraju vizualne kulise kojih zapravo nema.
Winter Lights Opatija predstavljati će jedan od prvih festivala VJ-inga i mappinga na ovom području te se nadamo da će, uz malo sreće, postati i prepoznatljiviopatijski brend koji će svake zime oživljavati mrzle i tamne noći uz pomoć zvuka, svjetla i dobre zabave 🙂
Manifestacija Winter Lights Opatija predstavit će 17. i 24. 12 u Opatiji niz zanimljivih događanja i mladih autora iz Hrvatske i Europe koji se bave novim umjetnostima u kojima je svjetlo glavni medij, naravno praćeno ili kao pratnja glazbi. Cilj nam je ponuditi novi oblik zabave u zimske dane u Opatiji, boreći se protiv dugih i hladnih noći – svjetlom i zvukom, kao prvi festival VJ-inga i mappinga na ovom području.Tijekom dvije adventske subote – 17. i 24. prosinca – svi ljubitelji glazbe, zabave, umjetnosti i novih doživljaja moći će uživati u šarolikoj ponudi suvremenih audio i vizualnih umjetnosti, počevši od zabave uz VJ-e pa sve do najnovijih dostignuća u području mappinga i multimedijalnih instalacija. tako će Opatija 24.12. biti domaćin prvog multimappinga na zgradama u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe – vizualnom animacijom “oživjet” će se nekoliko hotela u središtiu Opatije (Slatina) što će uz dodatne zvučne efekte pružiti dva sata vrhunskog doživljaja svima koji se u to vrijeme nađu na prostoru Kupališta “Slatina”Što je VJ-ingVJ-ing je umjetnost stvaranja video sadržaja koji prate muzičku osnovu. Isprva se ova nova i još uvijek ekperimentalna umjetnost pojavila kao puka pratnja dominantnom glazbenom sadržaju, međutim, vrlo brzo VJ-i su stvorili kompleksne vizualne sadržaje snažnog umjetničkog naboja pa se slobodno danas može govoriti o jedinstvenim multimedijalnim DJ/VJ projektima.Što je MappingMapping je umjetnost vizualizacije i animacije projicirane na različite objekte. Mapping je sve rašireniji oblik vizualnih performansa – bilo da stoji sam za sebe – mappiranje zgrada, objekata u okolišu ili pak kao dio scenskog spektakla kada se mappingom oživljuje pozornica i stvaraju vizualne kulise kojih zapravo nema.Winter Lights Opatija predstavljati će jedan od prvih festivala VJ-inga i mappinga na ovom području te se nadamo da će, uz malo sreće, postati i prepoznatljiviopatijski brend koji će svake zime oživljavati mrzle i tamne noći uz pomoć zvuka, svjetla i dobre zabave 🙂

Ulaznice za Winter Lights Opatija možete kupiti u predprodaji na slijedećim prodajnim mjestima:

– Kartomat – Rijeka, Korzo
– TIC – Rijeka, Korzo
– Kultura Plus portal
– Festival Opatija, Maršala Tita 101

Ulaznice će biti dostupne i na blagajni na ulazu Ljetne Pozornice, 1 sat prije početka programa

Cijena:
50,00 kn za program na Ljetnoj Pozornici 17.12.2011.
30,00 kn za nastup pijanista Hauschke u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner 17.12.2011.

Program predviđen za 24.12. besplatan je za sve posjetitelje!

© Izvori i autorska prava

Svjetlo i zvuk Adventa – Winterlights Opatija 2011

Otvori u Google maps