Početna stranica » Za stručnjake i turističke djelatnike » Nacionalni dan kulturnog turizma 19.05.2011.

Regija:

Vrsta:

Najbliži grad:

Mjesto:

Ključne riječi:

Nacionalni dan kulturnog turizma 19.05.2011.

Četvrti nacionalni «Dan kulturnog turizma održat će se 19. svibnja 2010. godine u Dubrovniku., dan nakon rođendana velikog znanstvenika Ruđera Boškovića.
Cilj organiziranja nacionalnog „Dana kulturnog turizma” je razmijeniti znanja i info rmacije unutar sektora, stvoriti pozitivnu klimu na nacionalnoj i regionalnoj razini koja podržava razvoj kulturno turističkih proizvoda, podignuti razinu svijesti stanovništva o važnosti očuvanja kulturne baštine, i time zajedno pridonijeti razvoju kulturnog turizma u zemlji.
Središnji dio programa odvijat će se u Dubrovniku, a obilježit će ga i stručni skup na temu „Ispričajmo priču: Interpretacijom do doživljaja” s posebnim osvrtom na projekte razvoja i destinacijskog menadžmenta u kulturnom turizmu. Uz domaće stručnjake, skup će obilježiti i predavanja inozemnih predavača.
Nakon stručnog dijela sudionici će spojiti ugodno s korisnim kroz raznovrsni program kojim će se predstaviti lokalni kulturno-turistički proizvodi s posebnim naglaskom na programima posvećenima obljetnici Ruiđera Boškovića.
Aktivnosti obilježavanja Dana kulturnog turizma na području Dubrovačko-neretvanske županije uključit će besplatne stručne razglede kulturnih znamenitosti, predstave i koncerte, edukativna predavanja, besplatne ulaze u muzeje, prigodne ponude suvenirskog programa te raznih aktivnosti usmjerenih ka očuvanju i održavanju kulturnih resursa.

Četvrti nacionalni «Dan kulturnog turizma održat će se 19. svibnja 2010. godine u Dubrovniku., dan nakon rođendana velikog znanstvenika Ruđera Boškovića.Cilj organiziranja nacionalnog „Dana kulturnog turizma” je razmijeniti znanja i info rmacije unutar sektora, stvoriti pozitivnu klimu na nacionalnoj i regionalnoj razini koja podržava razvoj kulturno turističkih proizvoda, podignuti razinu svijesti stanovništva o važnosti očuvanja kulturne baštine, i time zajedno pridonijeti razvoju kulturnog turizma u zemlji.Središnji dio programa odvijat će se u Dubrovniku, a obilježit će ga i stručni skup na temu „Ispričajmo priču: Interpretacijom do doživljaja” s posebnim osvrtom na projekte razvoja i destinacijskog menadžmenta u kulturnom turizmu. Uz domaće stručnjake, skup će obilježiti i predavanja inozemnih predavača.Nakon stručnog dijela sudionici će spojiti ugodno s korisnim kroz raznovrsni program kojim će se predstaviti lokalni kulturno-turistički proizvodi s posebnim naglaskom na programima posvećenima obljetnici Ruiđera Boškovića.Aktivnosti obilježavanja Dana kulturnog turizma na području Dubrovačko-neretvanske županije uključit će besplatne stručne razglede kulturnih znamenitosti, predstave i koncerte, edukativna predavanja, besplatne ulaze u muzeje, prigodne ponude suvenirskog programa te raznih aktivnosti usmjerenih ka očuvanju i održavanju kulturnih resursa.

© Izvori i autorska prava

Nacionalni dan kulturnog turizma 19.05.2011.

Otvori u Google maps